ناراحتی از همسر و روش درست بیان کردن نارضایتی از همسر
وقتی از دست همسرت ناراحت هستی چطور باید بهش بگی؟
یادمه خانومی در یکی از جلسات مشاوره، میخواستن که ناراحتی از همسر رو بهش بیان کنن و میگفتن ” آقای دکتر من دیگه خوشحال نیستم”
بیشتر که صحبت کردیم متوجه شدم که بین ایشون و همسرشون مسائلی وجود دارن که اینها نمیتونن خوب باهم درموردش حرف بزنن. برای همین تصمیم گرفتم توی این بلاگ پست، 5 تا روش برای بیان ناراحتی به همسر رو به شما آموزش بدم. همراهم باشین.
ببینید فکر کردن به اینکه چگونه با همسر خودتون، در مورد خوشحال نبودن یا ناراضی بودن خود، صحبت کنین میتونه به نظر ترسناک و دلهره آور باشه. مثلاً ممکنه فکر کنید:
- قراره چه عکس العملی نشان بده؟
- آیا اصلاً فایدهای خواهد داشت؟
به همین دلیل هست که زنان بسیاری رو دیدم که احساس عدم تحسین شدن، دیده نشدن، اضطراب و افسردگی رو به جون میخرن، ولی همچنان در سکوت هستن و در موردش با همسرشون حرفی نمیزنن!
یه امیدی دارن که شاید یه روزی شرایط بهتر بشه؛ و به این امید دارن ادامه میدن. خیلیا در این مواقع، از اینترنت دنبال راهکارهایی میگردن، که در بسیاری از موارد چیزایی که نوشته شده، غیر علمی بوده و ممکنه به رابطه شما حتی آسیب جدیتری وارد کنن!
و یا جوری تند حرف میزنن که همسرشون کلاً گوش نمیکنه!
من تصمیم دارم امروز برای شما 5 راه بیان احساس ناراحتی و نارضایتی رو یاد بدم، جوری که بیان کردنش به رابطه شما آسیب نزنه. بلکه حتی باعث استحکام رابطه شما بشه.
1. در مورد احساسات خودتون صحبت کنید هنگام بیان ناراحتی از همسر
اینکه نواقص همسرتون رو بزنید تو سرش و یا اون رو مسئول احساس بد خودتون بدونید، بسیار آسونه دوستان. ولی قرارمون این باشه، که از این به بعد، شما روی احساسات خودتان متمرکز بشین. اوکی؟
چطوری؟
مثلاً بهجای گفتن اینکه: بهخاطر اینکه تو بعد از کار، بیرون رفتی با دوستات، یا میای خونه و میخوابی فقط، من احساس تنهایی میکنم
بهتره فقط حس “خودت رو” بیان کنی به این شکل: عزیزم من احساس تنهایی میکنم
یا مثلاً بهجای گفتن: من خستهام چون مشغول کارهای بچهها هستم و تو، آه خدای من! تو داری چُرت میزنی آخه!
بهتره به گفتن “من خسته هستم” بسنده کنین
یه نکته طلایی
یادتون باشه همیشه وقتی که همسر خودتون رو سرزنش میکنید، قطعاً ایشون حالت تدافعی به خودش میگیره، درحالیکه شما نمیخواید دروازه ذهنشو ببنده که! میخواید به حرف شما گوش بده.
میدونم شاید فکر میکنید که آگه فقط احساسمو بگم، شاید کافی نباشه، ولی یادتون باشه، اگر همسر شما، به شما اهمیت میده، قطعاً ازتون میپرسه خب عزیزم چرا ناراحتی؟
حتی اگر نپرسید، بازم مطمئن هستین که به رابطه آسیب نزدین با سرزنش کردن همسرتون
پس بیان احساس صرف، بدون انتقاد یا سرزنش کردن همسر، یه روش عالی برای شروع صحبته، بدون اینکه گارد بگیره همسرتون.
2. در مورد خواستههای خود صحبت کنید، نه چیزهایی که نمیخواهید
وقتی در مورد اینکه میخواهید چه چیزی تغییر کنه با همسر خود صحبت میکنید، یه راست سر اصل مطلب برید. به آینده نگاه کنید نه گذشته. مثلاً برای همون مثال قبلی، وقتی در مورد احساس تنهایی خودتون صحبت میکنید و همسر شما دلیل میپرسه، ممکنه وسوسه بشید که بگید: تو تمام روز کار میکنی و همیشه در حال چرت زدن هستی؛ با من حرف نمیزنی و من میخوام با هم صحبت کنیم و دوباره احساس با هم بودن داشته باشیم.
بهجای این حرف، خوبه یاد بگیریم که هدف آینه که همسرمون حرف مارو بشنوه در مرحله اول. پس از مقصر جلوهدادن دست بردارید و در مورد چیزی که میخواهید اتفاق بیفته صحبت کنید
مثلاً میتونید بگید: من احساس تنهایی میکنم چون میخوام تو را بیشتر ببینم و وقت بیشتری را با تو بگذرانم. من دوستت دارم.
دیدید؟ ما در مثال دوم، نه ایشون رو سرزش کردیم که تو برای من وقت کافی نمیذاری، و نه اینکه نق زدیم. خیلی خوب هم منظورمون رو بیان کردیم.
3. هنگام بیان ناراحتی از همسر، ترس خودتون رو بشناسید!
از اینکه به دلیل ترسهایتان آسیبپذیر باشین، نترسین. میتوانید ترستون در مورد اینکه چرا چیزی بروز نمیدین رو، به اشتراک بذارین
مثلاً: میترسم آگه حرفی بزنم، تو فکر کنی که من میخوام طلاق بگیرم، درحالیکه منظورم طلاق نیست. میخوام بتونیم رابطهمون رو بهتر کنیم.
پس ترسهای خودتون رو با بیانی مناسب، میتونید به همسرتون هم بگید.
4. یادآوری کنید که متعهد و امیدوار هستید
یکی از مراجعین میگفتن که: من و همسرم مشاجرهٔ شدیدی در روز تولد وی داشتیم. یک مشاجره باطل و پوچ!
در نهایت نمیدونم چطور شد که من گفتم به همسرم: میخوای منو به این خاطر ترک کنی؟
و همسرم گفت: نه، البته که نه!
و من گفتم: خوبه، منم تو رو ترک نمیکنم
اون خانوم میگفتن یهویی بلافاصله نگرشمون به هم تغییر کرد و یه لبخندی زدیم. انگار یه تلنگری شد. انگار نیاز داشتیم که تعهدات ازدواجمون دوباره یادمون بیاد.
درسی که از اینجا میشه گرفت، آینه که هر از گاهی زوجین تعهدات خودشون رو به طرف مقابل، بگن و یادآوری بشه بین اونها.
5. هنگام ناراحتی از همسر، بیان کنید که مایل به کار کردن روی این قضیه هستید
شاید باورتون نشه ولی ریز ترین کارهایی که میکنید هم، در بهبود رابطه شما مؤثر هستند.
گاهی هم اعتراف به این نکته که: منم میخوام بیشتر توجه کنم یا بیشتر عشق بورزم، به همسر شما نشان میده که نمیخواید همه مسائل رو صرفاً همسرتون حل کنه!
مثلاً با گفتن این حرف که: متأسفم برای کارهایی که کردم و تورو آزار داده. به من بگو ازم چی میخوای چون من مایلم که روی این مشکل کار کنم
نشان بدین که با هم یک گروه هستین. بهش فرصت بدین تا چیزی که گفتین رو هضم کنه، بعدش از وی بخواهید تا در این مورد فکر کنده
مثلاً میتونید بگید: میتونیم یه روز در این مورد فکر کنیم و بعد با هم در این مورد صحبت کنیم؟
آیا شما هم از این صحبتها با شریک عاطفیتون داشتین؟ چطور پیش رفت؟
درباره عرفان
عرفان هستم. یک خورهی تمام و عیار روانشناسی! عاشق مطالعه و دونستن خصوصا در زمینه روانشناسی و خصوصا توی حوزه مورد علاقم در روانشناسی مثل Hypnosis و MBCT و ISTDP. دوست دارم که همواره نتیجه مطالعاتم رو با افرادی که به دردشون میخوره به اشتراک بزارم. چه روی وبلاگ سایتم و چه در پیج اینستاگرامم.
نوشته های بیشتر از عرفانتماس با ما
- 02191016150
دیدگاهتان را بنویسید